GAUTE HEIVOLL [ nyheter | tekster | utgivelser | forfatteren | omtale | oppdrag | kontakt ]

Gaute Heivoll deltar på Agder teaters dramatikerseminar

5 forfattere med tilknytning til Agder-regionen, deriblant Gaute Heivoll, deltar på Agder teaters nye dramatikerseminar. Den nye teatersjefen ved Agder teater, Ingrid Forthun, gir forfatterne mulighet til å satse på utvikling av hvert sitt manuskript for scenen. Deltakerne skal følges opp av erfarne dramatikere gjennom en fadderordning.

Gaute Heivoll sier han ser frem til å delta på dramatikerseminaret og arbeide med tekst for teaterscenen.

- Å skrive dramatikk gir tilgang til en helt annet side ved meg selv, og det er helt annerledes enn å skrive romaner eller noveller, utdyper han.

Heivoll er inspirert av Harold Pinter i sin tilnæring til dramatikken, spesielt ideen om at karakterene på scenen i bunn og grunn er ute etter å forsvare sin egen eksistens og væremåte.

- Dette skaper den dramatiske dynamikken ethvert stykke krever. Det er denne bevegeligheten som gjør det spennende å skrive, og som jeg hele tiden er ute etter når jeg selv arbeider, sier Heivoll.

Manuskriptene deltakerne på dramatikerseminaret produserer vil bli satt opp på teatrets scene dersom de vurderes som gode nok. Prosjektet har et langsiktig perspektiv. Teatret ser for seg at det kan gå opptil 3 år før stykkene er klar for produksjon. Foruten Gaute Heivoll, er deltakerne Karl Ove Knausgård, Mirjam Kristensen, Line Baugstø og Trond Arntzen.

> Artikkel om dramatikerseminaret på NRK.no
> Pressemeling fra Agder teater om dramatikerseminaret

Tekst: Jens Wabø
Publisert: 15.04.09