GAUTE HEIVOLL [ nyheter | tekster | utgivelser | forfatteren | omtale | oppdrag | kontakt ]

Forlagets presentasjon av Himmelarkivet

Gaute Heivolls nye roman, Himmelarkivet, gis ut høsten 2008. Slik presenterer forlaget Tiden den kommende boken:

Klokka seks om morgenen den 10. januar 1945 ble Louis Hogganvik arrestert i sitt hjem av det tyske sikkerhetspolitiet. Under streng bevoktning ble han ført til Arkivet, Gestapos fryktede hovedkvarter i Kristiansand.

Ni dager seinere tok Louis Hogganvik livet sitt på cella, ved å svelge biter av madrassen han lå på. For å skjule hendelsen, ble Hogganvik i all hemmelighet dumpet i sjøen utenfor Kristiansand.

Hva skjedde disse ni dagene på Arkivet? Hva var det som brakte Hogganvik inn fortvilelsen og det dype mørket forut for selvmordet? Hvorfor ble han arrestert? Og hvordan gikk det med kona – Theodora - som satt igjen med så mange ubesvarte spørsmål?

I tillegg til å nærme seg gåtene omkring Louis Hogganviks skjebne, fletter romanen inn flere ulike historier: fra den gripende kjærlighetshistorien om Louis og Theodora, forfatterens egen biografi, og til møtene med Louis og Theodoras datter, som ikke har snakket om farens skjebne på over seksti år.

Himmelarkivet handler om glemsel, om livets sårbarhet, og om skammen som gjør det så vanskelig å nærme seg tilværelsens smertefulle sider. Romanen løfter fram en tragisk menneskeskjebne, og viser at tiden ikke alltid makter å lege alle sår.

Tekst: GauteHeivoll.no/Tiden
Publisert: 11.07.08